Rokus Beeldentaal

Home l Tao Spora l Filosofie van Beeldhouwen l Initiatieven l Beeld en Taal l (re)Tweet

Tao Spora

De weg van de ontwikkeling

Mijn visie

Ieder dag ben ik op zoek om de dingen anders te doen dan de dag daarvoor. Daarmee probeer ik mezelf te verbeteren. Ik luister, kijk, ga de diepte in, laat los en leg nieuwe verbindingen. Startend vanuit een zwart-wit schema en eindigend in een kleurenschema. Vanuit verschillende bronnen geinspireerd. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de geordende omgeving. Ik volg hierbij niet de gebaande paden, maar ga, via olifantenpaadjes, op zoek naar de daadwerkelijke vraag.

Mijn verhaal

In 1986 ben ik mijn carriere gestart als bouwkundig tekenaar op een klein architectenburo. Hier maakte ik kennis met projectmatig werken, faseringen en de Plan-Do-Check-Act cyclus. Gestructureerde methoden om zaken zonder al teveel risico te creeren. In de huidige tijd zijn dit nog steeds bewezen methoden van werken. In 2007 ben ik gaan werken bij een kleine woningbouwcorporatie. Hierbij werk ik meer vanuit de menskant.

In 2007 ben ik gestart met het nemen van beeldhouwlessen bij Madeleine Corbey; een kunstenares uit Duiven.

"Creeren zonder compromissen te hoeven maken

alleen met jezelf en het materiaal"

Mijn sculpturen

De gecreerde sculpturen worden gekenmerkt door organische en natuurlijke overgangen. Hierbij staat niet het resultaat centraal maar veel meer de ontwikkeling van het abstract. Meer en meer hou ik mij bezig met de begrenzing van het abstract en de verandering van de vorm.

De zoektocht van binnen-buiten en het tussen. Deze ervaring deel ik graag met je.

 

Naam Rokus van den Akker Geboren te De Lier Op 30-05-1966, Getrouwd, Twee kinderen. Woont in Zevenaar Opleiding LTS-MTS Bouwkunde, HTI, Bedrijfskundig Management Huidige functie Manager Vastgoed. Vriend van Van der Laan stichting Secretaris Oprichtingbestuur Visyn. Fotografie en puzzelen. Linkedinprofiel